Asociaţia Smiles

Orice utilizare tendenţioasă
sau denaturată
a informaţiilor prezentate
poate atrage efecte juridice.
Asociaţia Smiles este
operator autorizat
pentru prelucrarea datelor
cu caracter personal
nr. 90938472.

©  2010-2014
Toate drepturile rezervate
Asociației Smiles

Proiectele Asociației Smiles

1. Sprijin acordat familiilor în dificultate

Primul dintre proiectele noastre, care reprezintă esența activității Smiles: sprijinirea acelor familii care au nevoie de ajutor, pentru că singure nu pot face față problemelor cu care se confruntă. Acordăm lunar un pachet de alimente, consiliere și asistență unui număr de beneficiari mereu în creștere. La acest moment dat, avem peste 120 de familii înscrise.

Raport de activitate - 2015

Pliant Servicii Sociale în Comunitate

2. Adăpostirea familiilor în dificultate

Unii dintre cei care ne cer ajutorul au nevoie de o casă, o locuință care să le ofere un minim de siguranță și confort, iar acestora le oferim adăpost într-una dintre cele 25 de case Smiles.

3. Complexul Comunitar Tileagd – Grădinița Smiles

Copiii de vârstă preșcolară din comunitatea de romi de la Tileagd – Gară beneficiază de îngrijire și educație excelente în grupele grădiniței Smiles. Funcționând în regim de program prelungit, aceasta asigură supravegherea în cele mai bune condiții a copiilor din familiile nevoiașe care trăiesc în comunitate.

Informații de interes public - GPP - Tileagd

4. Complexul Comunitar Tileagd – Școala Comunitară

Educația școlară este de asemenea de primă importanță pentru a asigura copiilor și adolescenților din comunitate șansa unui viitor mai bun. Școala Smiles cu clasele I-IV este acreditată și aplică programul educațional impus de programa ministerului, oferind în același timp și numeroase activități extra-curiculare. Personalul didactic este format din profesioniști în educație, iar condițiile în care copiii învață sunt la standard european.

5. Complexul Comunitar Tileagd – Biserica

Alături de eforturile pe care le facem pentru a-i ajuta pe membrii comunității de la Tileagd, sub aspectul concret al asistenței sociale, dorim să le oferim și posibilitatea de a învăța mai multe despre Dumnezeu și despre valorile creștine, astfel încât transformarea din viețile lor să fie profundă, permanentă și să ducă la schimbarea definitivă a mentalității.

6. Complexul Comunitar Tileagd – Asistență medicală

Facilitățile medicale din cadrul complexului oferă posibilitatea tratării afecțiunilor dentare în cabinetul de stomatologie și a celor de vedere la cabinetul de oftalmologie și optometrie.

7. Centrul de zi din Gepiu

În comuna Gepiu funcționează din 2006 Centrul de zi Smiles, al cărui obiectiv principal este prevenirea abandonului școlar de către copiii din familiile aflate în situații de risc. Aici, peste 20 de copii din Gepiu sunt ajutați și supravegheați la efectuarea temelor, dar și la activitățile de recreere și socializare desfășurate.

Pliant de prezentare a Centrului de zi din Gepiu - pdf

Campanie de informare despre abuzul asupra copiilor - pdf

Pliant pentru voluntari - pdf

Raport de activitate 2015-2016 - pdf

8. Centrul Comunitar Gepiu – Prânz pentru persoanele vârstnice

De asemenea, de două ori pe lună organizăm un prânz festiv pentru cei mai în vârstă dintre membrii comunității. Astfel, cei care vin au ocazia să se revadă, să asculte și să-și spună ultimele noutăți; mai mult, pot împărtăși cu ceilalți mărturii și învățături de viață. Citim împreună Biblia, ne rugăm, cântăm și ne încurajăm unii pe alții.

9. Centrul Comunitar Gepiu – Liceeni

Pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a și s-au înscris la liceu sau la o altă formă de școlarizare, punem la dispoziție un microbus pentru a-i transporta în Oradea și apoi din nou acasă. În fiecare joi avem o seară specială de părtășie, când stăm de vorbă, studiem împreună învățătura creștină și aflăm multe lucruri interesante.

10. Centrul Comunitar Gepiu – Microferma

La Centru avem și o microfermă cu patru solarii în care cultivăm legume pentru utilizarea în cadrul proiectelor, iar beneficiarii apreciază din plin prospețimea și calitatea lor.

11. Adăpostul de urgență pentru victimele violenței familiale

Nici problematica violenței în familie nu ne-a lăsat indiferenți, astfel că începând din 2007 am deschis un adăpost pentru victimele acestui tip de abuz. Am avut mereu o colaborare foarte bună cu acele instituții ale statului abilitate să intervină, iar asistența noastră se dorește a asigura o perioadă de calm și liniște pentru victime (în general mamele și/sau copiii lor) timp în care acestea pot decide asupra viitorului lor fără a fi sub nici un fel de presiune.

12. Sprijin acordat persoanelor fără adăpost

Una dintre problemele societății moderne este că adesea familii sau persoane singure nu pot să-și asigure o locuință sau ajung să piardă locuința pe care au avut-o, de obicei din cauza unor situații economice. Noi încercăm să le oferim nu doar consiliere pentru rezolvarea problemelor, dar și un adăpost pe perioada asistării. Acesta funcționează în regim de azil de noapte.

Pliant Adăpost de noapte - Smiles - Oradea

Raport de activitate - 2016

13. Sprijin pentru comunitatea de romi din Sălard

Începând cu anul 2008 am demarat un program de sprijinire menit să răspundă nevoilor esențiale ale oricărei persoane, în comunitatea de la Sălard. La ora actuală, în medie de două ori pe lună, oferim 30 de pachete de alimente celor mai sărace familii. Pe lângă acestea, din 2007 și până acum, am instalat opt containere transformate în spații de locuit, care acum adăpostesc familii ce înainte locuiau în condiții inumane.

14. Programul 2020 Vision Project pentru bolnavii de cataractă

Acest program de adresează bolnavilor de cataractă care doresc să fie operați dar nu își pot permite costurile materialelor necesare intervenției. Asociația Smiles are un parteneriat cu Clinica de Oftalmologie a Spitalului Județean Oradea, astfel că numeroși pacienți și posibil beneficiari pot afla cu ușurință despre oportunitatea pe care le-o oferim.

15. VBS – Școala Biblică de Vacanță

Programul se desfășoară cu preponderență în timpul vacanțelor școlare și constă în organizarea unor evenimente pentru cei mici, prin care aceștia pot participa la prezentarea unor scenete cu subiecte biblice, jocuri, lucru manual, probe de măiestrie, cântece și multe alte activități distractive. Chiar și adulții sunt bine primiți!

16. Centrele pentru persoane vârstnice din Salonta & Oradea –

Deschis în 2013, Centrul „Doris” din Salonta (Str. Kulin György nr. 24-26), înseamnă "acasă" pentru aproape 30 de persoane. După doar un an, în colaborare cu ASCO, am deschis și la Oradea (Str. Vămii nr. 34/A) un centru pentru persoane vârstnice. Mai multe detalii despre condiții de primire, cazare și contact puteți afla accesând Secțiunea Centre Vârstnici.